TRÄDGÅRDSGATAN

TRÄDGÅRDSGATAN

Rebecka 8 augusti, 2018 Inga kommentarer

Hej kära ni!

Idag vill jag berätta för er hur stolt jag är över min bror, Kristoffer! Hans, och team Primodroms, första långfilm hade biopremiär den 3 augusti i hela landet. Min bror är filmfotograf och har ett mycket talande och kreativt bildspråk. Jag rekommenderar er verkligen att se filmen. Ja det är klart att jag är en aning partisk, men för den kreativa, hårt arbetande filmskaparen (och andra för den delen) är denna biopremiär en stor inspiration värd att supporta. När produktionen för Trädgårdsgatan för andra gången fått avslag för viktigt ekonomiskt stöd från Svenska Filminstitutet, valde dom att gå sin egen väg. Dom har jobbat hårt och nu fyra år senare fick dom sin revansch. (Artikel i DN)

Det är otroligt inspirerande! Tro på dig själv, din idé och arbeta hårt, till slut får du din revansch.

Här nedan kan du se trailer, läsa några recensioner och mer info.
Gå och se den, du kommer inte att ångra dig.
Peace och kärlek, Rebecka

”Trädgårdsgatan lär absolut finnas med i diskussionerna när det framåt slutet av året ska utses Bästa film, skådespelare och andra utnämningar” Aftonbladet

Handling:
Trädgårdsgatan är ett poetiskt art house-drama om en syster och en bror som växer upp med drogmissbrukande föräldrar. Eric och Elin möts igen som vuxna på en begravning och återupplever den mörka, magiska sommar då de träffades för första gången. De var bara barn och deras föräldrar Linda och Peter var båda fast i missbruk, men under några våldsamt vackra månader levde de alla tillsammans som en familj. Peter och Linda kämpar för att skapa sig ett liv tillsammans och visa kärlek för sina barn samtidigt som barnen kämpar för att leva och överleva. När Elin och Eric sakta hittar tillbaka till varandra måste de göra upp med sitt förflutna i jakten på en anständig framtid.

Regi: Olof Spaak
Producent: Sofie Palage
Manus: Gunnar A.K Järvstad
Filmfoto: Kristoffer Jönsson

I rollerna: Karin Franz Körlof, Simon J Berger, Emil Algpeus, Nike Ringqvist mfl

Filmrecensioner:
SVT Kultur
DN Kultur
Aftonbladet
Nöjesguiden 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.