EN HELT VANLIG TISDAG

EN HELT VANLIG TISDAG

Rebecka 3 juli, 2018 Inga kommentarer

En helt vanlig tisdag i mitt liv kan bestå av glädje och kärlek men även sorg och ilska.

Sovmorgon

Dagen började med en välbehövlig sovmorgon. Efter en vecka i Italien, kom jag hem med ny energi. Det var dock en vecka sedan. Väl hemma möts jag av alla livets åtaganden och måsten såsom laga mat, tvätta klädberget, svara på mail jag skjutit upp, packa sonens väska då han ska vara med sin pappa i drygt en vecka, betala räkningar, vattna blommorna och städa. Ja du förstår säkert, därför var sovmorgonen välkommen.

Dagens MeToo-händelse

Efter frukosten hjälpte jag en vän att handla, då han tyvärr råkat ut för ett benbrott och har svårt för att bära. På vägen dit är det en byggarbetare som tar kontakt med mig och gör sexuella anspelningar. Jag blir så arg! Och ledsen. Tyvärr händer det, ca 4,2 gånger i veckan, att jag möter människor som tar sig rätten att uttrycka sig olämpligt. Vid majoriteten av tillfällena har jag svar på tal, något jag är glad och stolt över, men idag kände jag sån ilska att jag blev låst. Min enda respons var “nej tack, vet du va!” och så valde jag att vända på klacken och gå vidare in i affären. Jag känner mig fortfarande arg över mannens beteende men också ledsen. Varför tror vissa människor att det är okej? Tror mannen att jag skulle bli smickrad? Hell no!

Protesterande växter

Min mamma kom och förgyllde eftermiddagen. Vi planterade om några av mina blommor, som var i stort behov av det. I protest hade flera växter gjort ett tappert försök att tränga igenom ytterkrukan med rotsystem. Jag skördade både basilika och mynta, som växer likt ogräs, och frös in. Perfekt att ha i smoothie!

Sen lunch och snatterivittne

Det blev en ovanligt sen lunch för mig, kl 15. Återigen beger jag mig till affären. Jag är sugen på en sallad, Picadeli´s ta-själv är perfekt. När jag har plockat ihop min favoritmix och är på väg till kassan ser jag hur tre killar, ca 16 år, stoppar på sig godis. Suck! För din infos skull vill jag meddela att jag äger inga sk skygglappar, ibland önskar jag att jag hade semiskygglappar. Så jag vänder om och går fram till första butiksbiträde jag hittar, berättar vad jag sett samt personbeskrivning. Hon tackar, frågar om jag kan verifiera mitt iakttagande framför killar… Nej! svarar jag, då jag känner igen en av killarna i samband med en annan mindre trevlig händelser och vill absolut inte att dom får ett ansikte på mig. Hon säger att hon förstår och går mot killarna som nu står i kön. Det hela resulterar i att kassören frågar att få se i deras väskor, hittar godiset, frågar om dom inte ska lägga upp även dessa varor på bandet, killarna betalar och går.

Jag hoppas att dom fick en liten tankeställare i alla fall. Även om jag anar att så inte är fallet, tyvärr. Jag blir arg men mest bedrövad över att gång på gång se den här typen av beteende hos unga vuxna och vuxna. Var gick det snett? Hur mår dom inombords? Hur kan vi tillsammans förändra, förbättra och uppmuntra till ett bättre samhälle? Tillsammans är vi starkare, låt oss hjälpa varandra! Och för guds skull ta bort skygglapparna, dom gynnar ingen.

Grattis Sverige

Att Sverige gick vidare till kvartsfinal gjorde mig på bättre humör! Så roligt. Det är väldigt intressant hur vi, Sverige, kan enas kring ett vm. Vi hejar, känner tillhörighet och visar känslor. Hur vore det om vi tillsammans var lika engagerade i betydligt mer livsviktiga samhällsfrågor? Jag bara undrar…

Ta hand om varandra. Vi hörs snart igen!
Kram Rebecka


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.