DAGENS MÖTE MED VERKLIGHETEN

DAGENS MÖTE MED VERKLIGHETEN

Rebecka 9 augusti, 2018 Inga kommentarer

Hej i värmen!

Vissa dagar har jag svar-på-tal och mod att möta en medmänniska, vilket jag är glad för, speciellt idag. På väg hem från affären hör jag plötsligt en röst precis bakom mig,

“Va f-n glor du på?”

Jag vänder mig om och står mittemot den person jag sekunder tidigare passerat på trottoaren.

“Åh hej, jag glor inte jag tittar. Kan du definiera din mening av verbet glo,
så kanske jag förstår vad du menar?”

“Varför? Du borde lägga av med det!”

“Oj det ser jag som väldigt problematiskt, och utgör faktiskt en stor olycksrisk,
så det kommer jag inte att sluta med,” säger jag och skrattar till.

Vid det här laget har min puls ökat markant pga adrenalinpåslag. Jag känner nämligen igen den här unge mannen från bl a ett polisingripande. Trots, och kanske pga det, väljer jag att stå kvar då jag ogärna vill vända ryggen till, kanske har han fler frågor…
Efter ca 4 sekunder, kändes som 30 sek, tar han ett steg mot mig och säger…

“Det är sant. Du är cool. Inte så andra liksom…”

“Tack. Ta hand om dig!”

Han ler, vänder sig om och fortsätter att gå. Jag blir ståendes en stund och iakttar, reflekterar… Vad har han varit med om som gör att han känner sig ‘hotad’ av mig? Var är samhället på väg? Vad kan jag bidra med för ett bättre Malmö och Sverige? Alla är välkomna och har lika värde, det är min utgångspunkt.

to be continued…

Peace, Rebecka

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.