ASTRID LINDGRENS VÄRLD

ASTRID LINDGRENS VÄRLD

Rebecka 16 juli, 2018 Inga kommentarer

I fredags tog jag tåget till Nässjö för att överraska min son, som var på en roadtrip med mormor och morfar. Han blev väldigt glad och förvånad, då vi bestämt att ses hemma i Malmö på lördagskvällen.

Efter frukost på lördagen bar det av till Astrid Lindgrens Värld! Och jag vill verkligen rekommendera dig att besöka den.

Den lilla staden var vacker och gullig med sina minihus, minibänkar och minifontän.

Milton vid Blomgrens mack. Fint uppbyggd i gammal stil.

Milton som Pippi. Likheten finns, envis, busig och påhittig.

En mycket uppskattad föreställning var Bröderna Lejonhjärtas “Stridens dag”. Väldigt duktiga skådespelare!

Mormor och morfar (mina föräldrar 🙂 ) i ett av tornen i Törnrosdalen. Mina hjältar!

Efter varje föreställning var publiken välkommen att titta runt i husen och träffa karaktärerna. Att träffa och försöka prata med Tengils vakter/soldater var en upplevelse.

En klassisk scen ur Ronja Rövardotter är när Ronja hoppar över helvetesskapet för att rädda Birk. En stark, självständig och kreativ sagokaraktär som var en stor förebild för mig när jag var liten.

Det var en mycket lyckad dag i Astrid Lindgrens Värld. Innan vi satte oss i bilen för att köra hem till Malmö, passade Milton på att svalka sig lite.

Fastän det var en lång bilfärd hem, är det väldigt skönt att vakna upp hemma nästa morgon. Söndagen bjöd på vila, mys och fotbollsfinal. Jag hejade på Kroatien och Milton på Frankrike. Efter slutsignal sprang han rundor i lägenheten och jublade. Haha!

Ha en underbar vecka kära du!
Kram, Rebecka


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.